رشته آی تی در دبیرستان | رشته it در دانشگاه

رشته ای تی

فهرست مطالب

رشته ای تی تلفیقی از رشته های مهندسی مختلف است و ماهیت میان‌رشته‌ای دارد و به دلیل طیف وسیع مشاغل و کاربردی بودن آن، علاقه‌مندان فراوانی دارد. در این مطلب علاوه بر توضیح درباره اینکه رشته آی تی چیست و معرفی گرایش‌های آن، به توانایی‌های لازم برای موفقیت در رشته IT، نحوه انتخاب رشته آی تی، پذیرش رشته آی تی بدون کنکور، دروس کارشناسی و بازار کار آن پرداخته‌ایم. حتما سوالات متداول و رایج داوطلبان راجع به مهندسی آی تی را هم در انتهای همین مطلب بخوانید.

مهندس آی تی چیست؟ | معرفی رشته ای تی

رشته آی تی (Information Technology)، رشته it یا فناوری اطلاعات ماهیت چند بعدی دارد و گرایش‌های مختلف آن از تلفیق رشته‌هایی مانند مهندسی صنایع، مهندسی کامپیوتر، مهندسی الکترونیک، رشته‌های مدیریت، مخابرات و حتی رباتیک ایجاد شده‌اند. به صورت عام شاید این رشته را مهندسی شبکه‌های کامپیوتری معرفی کنند که از نظر متخصصان رشته it چندان دقیق نیست. فردی که در این رشته درس می‌خواند باید در زمینه‌های وسیعی اطلاعات به دست بیاورد، هرچند این اطلاعات عمق زیادی نداشته باشند. پس از اتمام کارشناسی دانشجوها می‌توانند بر اساس علاقه‌مندی‌های خود وارد حوزه‌های تخصصی‌تر شوند.

اولین نفری باشید که از اخبار و اطلاعیه‌های مرتبط با پایه تحصیلیتان باخبر می‌شود!

رشته آی تی در ایران

با توجه به اهمیت گذر از مدیریت سنتی و نیاز تمام کسب و کارها به یک مسئول فناوری، نگهداری و توسعه امنیت کامپیوترها، رشته آی تی در ایران برایا ولین بار در سال ۱۳۸۱ مورد پذیرش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قرار گرفت و در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد ارائه شد. در سال‌های بعد مقطع کاردانی رشته it هم در برخی از دانشگاه‌ها پذیرش گرفت. محورهای اصلی رشته ای تی شامل موارد زیر هستند:

  • مهندسی نرم افزار و وب
  • مهندسی سخت‌افزار و شبکه
  • مدیریت و کسب و کار
رشته ای تی it در ایران

آی تی زیر شاخه کدام رشته است؟

رشته ای تی میان رشته‌ای است و گرایش رشته مهندسی کامپیوتر محسوب می‌شود. این رته به صورت مجزا در کارشناسی ارائه نمی‌شود. بنابراین یا باید از رشته ریاضی/کنکور ریاضی اقدام کنید. یا با انتخاب رشته آی تی در دبیرستان کاردانش و فنی‌حرفه‌ای/کنکور فنی حرفه‌ای می‌توانید در سال دهم وارد یکی از رشته‌های مشابه این رشته شوید. برای آشنایی با این دو شاخه، می‌توانید مطلبی که درباره رشته های ریاضی، رشته فنی حرفه ای و رشته کاردانش نوشته‌ایم را مطالعه کنید.

از سال ۱۴۰۲ به بعد نیز زیرگروه‌های کنکور با یکدیگر ادغام شده‌اند و برای تمام رشته‌ها ضرایب یکسانی اعمال می‌شود. همچنین رشته دیپلم داوطلبان باید حتما با رشته انتخابی برای کنکور یکسان باشد. بنابراین اگر به مهندسی آی تی علاقه دارید برای آگاهی از شرایط رفتن به رشته ریاضی، حتما مطلب ما با عنوان انتخاب رشته ریاضی را مطالعه کنید.

رشته آی تی در هنرستان

رشته آی تی با همین نام در مدارس کاردانش و فنی حرفه‌ای ارائه نمی‌شود، اما می توان یکی از زیرشاخه‌های گروه کامپیوتر که شباهت بیشتری به آی تی دارد را انتخاب کرد مانند مواردی که در جدول آمده است:

تولید و توسعه‌دهنده پایگاه‌های اینترنتیطراحی و توسعه صفحات وببرنامه‌نویسی پایگاه داده
برنامه نویسی بازی‌های رایانه‌ایتصویرسازی دیجیتالیعیب‌یابی سیستم‌های رایانه‌ای
تولیدکننده چند رسانه‌ایتولید محتوای الکترونیکیشبکه و نرم‌افزار رایانه

بعد از گذراندن دوره دبیرستان، می‌توانید در کنکور کاردانی دانشگاه‌های فنی حرفه‌ای شرکت کنید و رشته آی تی را ادامه بدهید. بعد از اتمام کاردانی نیز امکان شرکت درک نکور کارشناسی ناپیوسته آی تی وجود دارد.

نکته مهم: فراموش نکنید که در این مسیر، برای دوره کارشناسی ناپیوسته امکان ورود به بسیاری از دانشگاه‌های سراسری برتر کشور وجود ندارد. بنابراین اگر برایتان دانشگاه محل تحصیل اهمیت دارد، توصیه نمی‌کنیم از مسیر هنرستان وارد شاخه آی تی شوید.

بهترین دانشگاه های رشته آی تی

رشته آی تی در دانشگاه دولتی روزانه و شبانه، غیرانتفاعی، پیام نور، دانشگاه آزاد و در پردیس‌های خودگردان ارائه می‌شود. رشته it دانشگاه تهران در جایگاه اول قرار دارد و پس از آن می‌توان دانشگاه‌های امیر کبیر، علم و صنعت، شهید بهشتی، تربیت مدرس و خواجه نصیر را نام برد که به ترتیت رتبه بهتری نیاز دارند. در بین دانشگاه‌هایی که ارشد آی تی می‌گیرند، فناوری اطلاعات دانشگاه تهران از سایر دانشگاه‌ها اعتبار بیشتری دارد و رتبه بهتری می‌خواهد. هرچند این رتبه‌بندی تقریبی است و هر سال با توجه به نوع انتخاب رشته داوطلبان دیگر، ممکن است کمی جابجا شود.

رشته آی تی بدون کنکور

در برخی دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی رشته آی تی بدون کنکور در مقطع کارشناسی یا کاردانی آی تی پذیرش دارد. به طور مثال رشته آی تی دانشگاه پیام نور و دانشگاه آزاد فقط بر اساس سوابق تحصیلی (معدل و نمرات) پذیرش دارند. زمان ثبت نام در رشته آی تی بدون کنکور معمولا در دو نوبت مهر و بهمن ماه هر سال است.

چگونه می توان وارد رشته آی تی شد؟

تفاوت مهندسی آی تی و نرم افزار

هرچند رشته مهندسی کامپیوتر گرایش نرم‌افزار و رشته مهندسی آی تی شباهت‌های زیادی با هم دارند اما یکسان نیستند و می‌توان آن‌ها را به نوعی مکمل یکدیگر دانست. تفاوت این دو را در جدول زیر آورده‌ایم:

مهندسی نرم افزاررشته آی تی
به دنبال کشف راه حل‌هایی برای حل مشکلات نرم افزاری است.به اعمال و پیاده‌سازی این راه حل‌ها می‌پردازد.
در حوزه تحلیل سازمان نقشی ندارد.توانایی تجزیه و تحلیل سازمان‌ها را دارد.
می‌توانند مدیریت تیم‌های کامپیوتر و برنامه‌نویسی را به عهده بگیرند.می‌توانند مدیریت تیم‌های بین رشته‌ای را به عهده بگیرند چون هم زبان مهندسی را در دروس مهندسی و هم زبان مدیران را در دروس تخصصی رشته آی تی آموخته‌اند.

توانایی های لازم برای انتخاب رشته ای تی

به نظرتان به جز علاقه کلی، چه خصوصیات اخلاقی و استعدادهایی برای موفقیت در دنیای آی تی نیاز است؟ در ادامه بررسی کرده‌ایم.

علاقه و استعداد درسی

رشته مهندسی آی تی قبل از هر چیز به توانمندی در درس ریاضی و محاسبات بستگی دارد. مباحث مهم ریاضی و فیزیک دبیرستان که قوی بودن در آن‌ها در دانشگاه به شما کمک خواهند کرد، انتگرال، گسسته، معادلات دیفرانسیل، آمار و احتمالات هستند.

علاقه به تکنولوژی

برای موفقیت در این رشته باید به کامپیوتر‌ها و تکنولوژی و فناوری‌های مرتبط با آن‌ها، علاقه بسیاری داشته باشید.

تلاش مستمر و روحیه کاوشگری

با توجه به تغییرات مستمر این حوزه‌ها، نیازمند یک روحیه تلاشگر و کنجکاو و اشتیاق بالا به یادگیری هستید.

شرکت در دوره های آموزشی رشته آی تی

در این رشته همه چیز به آموزش‌های دانشگاهی ختم نمی‌شود بلکه حتما باید حین یا پس از اتمام تحصیلات دانشگاهی، به فکر شرکت در کلاس‌ها، دوره‌های تخصصی و انجام کارآموزی باشید تا بتوانید به صورت تخصصی فعالیت کنید.

مهارت حل مسئله و خلاقیت

اگر از مهارت‌های فردی لازم برای این رشته بخواهید بدانید، توانایی حل مسئله و خلاقیت اهمیت بالایی دارند چون ماهیت رشته it پیشرفت و نوآوری است.

مهارت های اجتماعی

کار یک مهندس آی تی عموما در ارتباط با دیگر اعضای شرکت‌ها و سازمان‌ها است و بنابراین به توانمندی و مهارت کار گروهی و ارتباطات میان‌فردی خوب نیاز دارد.

مهارت های تجاری در رشته it

با توجه به ماهیت مشاوره‌ای برخی از مشاغل مرتبط با آی تی، داشتن مهارت‌های کسب و کار و آشنایی با اصول تجارت نیز ضروری هستند.

رشته ای تی در دانشگاه

کارشناسی رشته آی تی

لیسانس یا کارشناسی این رشته، ۴ ساله است و دانشجو باید ۱۴۰ واحد درسی را طی این دوره بگذارند. برخی از مهمترین مباحثی که در رشته آی تی مطالعه می‌شوند ساختارهای داده، طراحی الگوریتم، شبکه‌سازی کامپیوتری، هوش مصنوعی، مفاهیم پایگاه داده، سیستم‌های عامل، معماری کامپیوتر، مهندسی نرم‌افزار، نظریات مدیریت و اقتصاد مهندسی هستند.

دروس رشته آی تی در دانشگاه

برای اینکه با ماهیت این رشته آشنا شوید و بدانید در دانشگاه با چه مطالبی سر و کار خواهید داشت، می‌توانید در جدول زیر چارت دروس رشته آی تی در مقطع کارشناسی را مشاهده کنید.

دروس پایهریاضی ۱ و ۲، معادلات دیفرانسیل، آمار و احتمالات مهندسی، فیزیک ۱ و ۲، آزمایشگاه فیزیک ۲، کارگاه عمومی
دروس اصلیریاضیات گسسته، مبانی کامپیوتر و برنامه‌سازی، ساختمان داده‌ها، مدارهای الکتریکی، مدارهای منطقی، برنامه‌سازی پیشرفته، زبان تخصصی، نظریه زبان‌ها و ماشین‌ها، روش پژوهش و ارائه، ریاضیات مهندسی، معماری کامپیوتر، سیستم‌های عامل، طراحی الگوریتم‌ها، طراحی کامپیوتری سیستم‌های دیجیتال، ریز پردازنده و زبان اسمبلی، شبکه‌های کامپیوتری، هوش مصنوعی و سیستم‌های خبره، اصول طرحی کامپایلر، آزمایشگاه سیستم‌های عامل، آزمایشگاه مدارهای منطقی و معماری کامپیوتر، آزمایشگاه ریزپرازنده، آزمایشگاه شبکه‌های کامپیوتری، سیگنال‌ها و سیستم‌ها
دروس تخصصیتحلیل و طراحی سیستم‌ها، پایگاه داده‌ها، اصول فناوری اطلاعات، اصول مدیریت و برنامه‌ریزی راهبردی فناوری اطلاعات، یکپارچه‌سازی کاربردهای سازمانی، مدیریت پروژه‌های فناوری اطلاعات، مبانی رایانش امن، اقتصاد مهندسی تجارت الکترونیکی، کارآموزی، پروژه فناوری اطلاعات
دروس اختیارییک درس از کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر، مباحث ویژه ۱ و ۲، تا ۸ واحد از درس‌های گرایش‌های دیگر مهندسی کامپیوتر، یک درس از دوره کارشناسی دانشکده‌های دیگر، نمونه‌سازی سیستم‌های پیچیده سخت‌افزاری و نرم‌افزاری، مقدمه ای بر علوم اعصاب، آزمایشگاه مهندسی نرم‌افزار، آزمایشگاه اصول طراحی کامپایلر، آزمایشگاه پایگاه داده، آزمایشگاه مدارهای الکتریکی، آزمایشگاه مدارهای واسط، آزمایشگاه اصول رباتیکز، آزمایشگاه گرافیک کامپیوتری، آزمایشگاه بازی‌های کامپیوتری، آزمایشگاه واقعیت مجازی، آزمایشگاه امنیت شبکه، کارگاه ساخت ربات، کارگاه برنامه نویسی مت لب، آزمایشگاه اتوماسیون صنعتی، آزمایشگاه سیستم های کنترل خطی، سیستم‌های اتوماسیون صنعتی، علوم و معارف دفاع مقدس
گرایش های رشته آی تی

گرایش های رشته آی تی

رشته مهندسی فناوری اطلاعات یا آی تی در مقطع کارشناسی گرایشی ندارد و همانطور که گفتیم گرایشی از کامپیوتر است. اما در مقطع کارشناسی ارشد مجاز به انتخاب گرایش‌های متعددی در سال دوم هستید که در ادامه درباره هرکدام توضیحاتی داده‌ایم. با مطالعه این بخش هم درباره گرایش‌های رشته it اطلاعات خوبی به دست می‌آورید و هم با زمینه‌های متنوع تحصیلی و شغل های رشته آی تی آشنا می‌شوید. گرایش‌های این رشته را در جدول زیر آورده‌ایم و در ادامه راجع به هرکدام توضیح می‌دهیم.

تجارت الکترونیکامنیت اطلاعات
مدیریت سیستم های اطلاعاتیسیستم‌های تکنولوژی اطلاعات
طراحی و تولید نرم افزارمعماری سازمانی
مهندسی فناوری اطلاعات پزشکیمهندسی فناوری اطلاعات
سامانه های شبکه ایسیستم های چند رسانه ای

گرایش تجارت الکترونیک رشته آی تی

تجارت الکترونیک با استفاده از شبکه‌های رایانه‌ای، معاملات تجاری را در مراحل گوناگون آن مثل طراحی، تولید، خرید، فروش و تحویل، ساده نموده و به آن سرعت می‌بخشد. دوره کارشناسی ارشد رشته تجارت الکترونیک فارغ التحصیلانی کاردان با دانش فنی، مهارت‌های خلاق و توانایی تجاری خلق می‌کند تا بتوانند از پتانسیل عظیم بازاریابی در شبکه‌های رایانه‌ای بهره‌‌برداری کند.

گرایش امنیت اطلاعات مهندسی آی تی

هدف از گرایش امنیت و اطلاعات یا رایانش امن، تربیت افرادی است که به منظور تأمین امنیت انواع سیستم‌های اطلاعاتی راه حل‌های کاربردی ارائه دهند. همچنین پژوهش‌های اولیه در زمینه امنیت را انجام داده و سبب ارتقاء دانش و تکنولوژی مربوطه در کشور گردند.

گرایش مهندسی فناوری اطلاعات (IT)

شامل زیرگرایش‌های هوشمندی کسب و کار، مدیریت پروژه‌های IT، مدیریت منابع اطلاعاتی، مدیریت دانش، مدیریت خدمات و توسعه فناوری اطلاعات، سیستم‌های اطلاعاتی پیشرفته و اشراف سازمانی است. مطالعه، طراحی، ساخت، راه‌اندازی، نگهداری سیستم‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری، جمع‌آوری، سازمان‌دهی، طبقه‌بندی و انتقال اطلاعات، مهم‌ترین اهدافی است که مهندسی فناوری اطلاعات آن را دنبال می‌کند.

گرایش مدیریت سیستم های اطلاعاتی مهندسی ای تی

گسترش تکنولوژی و افزایش وابستگی به اطلاعات و ارتباطات، ما را با خطراتی مانند برنامه‌های مخرب، ویروس‌ها و حمله هکرها مواجه می‌کند. در گرایش مدیریت سیستم‌های اطلاعاتی، دانشجویان یاد می‌گیرند که بتوانند جلوی این‌گونه خطرات را بگیرند و یا در صورت بروز، سیستم‌ها را سریعا ریکاوری کنند.

رشته مهندسی فناوری اطلاعات

مهندسی فناوری اطلاعات پزشکی رشته it

به طور خلاصه هدف از این گرایش، تعامل بین رشته it و حوزه بهداشت و درمان است. فارغ‌التحصیلان این گرایش به جمع‌آوري، ذخيره، بازيابي، ارسال، پردازش و بازنمايي اطلاعات در حوزه سلامت و پزشكي می‌پردازند. دانشجويان رشته مهندسی فناوری اطلاعات پزشکی در دوران تحصیل در يكي از زمينه‌هاي پزشكي از راه دور، سيستم‌هاي اطلاعات سلامت، سيستم‌هاي هوشمند در سلامت و مديريت و سياستگذاري كلان فناوري اطلاعات در سلامت تخصص پيدا می کنند.

گرایش سیستم های چند رسانه ای رشته آی تی

فارغ‌التحصیلان این گرایش می‌تواندانش آموختگان این رشته راه حل‌هایی کاربردی در زمینه تهیه، بهینه‌سازی، بهبود و بسترسازی سیستم‌های چندرسانه‌ای ارائه می‌دهند.

گرایش معماری سازمانی رشته آی تی

اغلب سازمان‌ها ابعاد و ساختارهای پیچیده‌ای دارند بنابراین دادن شرح وظایف به افراد کافی نیست، بلکه فرآیندها، داده‌ها، اهداف و نقش افرادی که در سازمان انجام وظیفه می‌کنند باید با اهداف و راهبردهای سازمان که در قالب برنامه‌ریزی راهبردی ارائه می‌شوند، همخوانی داشته باشد. این کار توسط متخصصات گرایش معماری سازمانی مدیریت می‌شود که شامل ایجاد مدل‌هاي كسب و كار، فرآیندها، داده‌ها، سيستم‌هاي پشتيبان، شبکه و زيرساخت‌هاي فناوری براي معماري وضع موجود و وضع مطلوب است.

گرایش طراحی و تولید نرم افزار رشته آی تی

دانشجویان در این دوره با دانش زبان‌های برنامه‌نویسی، چرخه عمر توسعه نرم‌افزار، سیستم عامل‌ها و مفاهیم مربوط به تحلیل و طراحی نرم‌افزار را یاد می‌گیرند و می‌توانند به عنوان مشاور تولید و طراحی نرم‌افزار فعالیت کنند.

گرایش سامانه های شبکه ای رشته مهندسی آی تی

تمرکز گرایش سامانه‌های شبکه‌ای بر مفاهیم بنیادی شبکه و حوزه‌های مختلف شبکه‌های اجتماعی، فناوری و زیستی است. فارغ‌التحصیلان این گرایش، ابتدا به بررسی ساختار، کارکرد و فرایندهای شبکه‌های مختلف اطلاعات، فناوری، زیستی، شناختی، معنایی و اجتماعی می‌پردازند و سپس با استفاده از شبکه، پدیده‌های طبیعی و مهندسی را پیش‌بینی و تحلیل می‌کنند.

گرایش سیستم‌های تکنولوژی اطلاعات رشته ای تی

هدف از گرایش تکنولوژی اطلاعات، ارتقاء دانش و توانمندسازی کارشناسان ارشد در طراحی، اداره، هدایت و پیاده‌سازی تکنولوژی‌ها و سیستم‌های اطلاعاتی به روز با کمترین هزینه، برای سازمان‌ها است.

بهترین گرایش رشته آی تی

بهترین گرایش رشته آی تی

هرچند نمی‌توان گفت بهترین گرایش آی تی کدام است، چون به علاقه و استعداد شما بهترین را تعیین می‌کند، اما اغلب دانشجویان رشته آی تی اعتقاد دارند که بازار کار گرایش تجارت الکترونیک بهتر است. رقابت برای قبولی در این گرایش در دانشگاه امیرکبیر، بالا بوده و رتبه بهتری نیاز دارد.

بازار کار رشته آی تی

تقریبا هر شرکت و مرکز دولتی کوچک و بزرگ، با توجه به نوع کار خود نیاز به یک مهندس it دارند که به صورت دائم یا پروژه‌ای وظایف مرتبط را بر عهده بگیرند. همانطور که در بخش قبل خواندید، با توجه به گسترده بودن گرایش‌های این رشته، موقعیت‌های شغلی آن بسیار زیاد هستند و درآمد خوبی هم دارند که محدود به رقم خاصی نیست چون میزان حقوق در ارتباط مستقیم با نوع کار، میزان تحصیلات و از همه مهمتر توانمندی‌های شما به عنوان متخصص آی تی است. پیش از این در مطلبی با عنوان بازار کار رشته ریاضی درباره وضعیت شغلی و درآمدی رشته‌های مختلف این زیرگروه توضیح داده‌ایم که مطالعه آن را برای مقایسه بهتر بین مهندسی آی تی و رشته‌های دیگر توصیه می‌کنیم.

شغل های رشته آی تی

همانطور که گفته شد چون موضوعاتی که یک مهندس آی تی آموزش می‌بیند بسیار متنوع و گسترده هستند، گزینه‌ای شغلی زیادی پیش روی فارغ‌التحصیلان است که لزوما همگی به کار با کامپیوتر یا شبکه محدود نیستند. مثال‌هایی از شغل های رشته آی تی را در ادامه بخوانید:

توسعه‌دهنده اپلیکیشنتحلیل‌گر کسب و کارتحلیل‌گر کسب‌ وکار هوشمند
متخصص پشتیبانی از مشتریادمین پایگاه دادهمعمار پایگاه داده
توسعه‌دهنده سیستم تجارت الکترونیکتحلیل‌گر ایمنی شبکهحسابرس سیستم اطلاعاتی
تحلیل‌گر فناوری اطلاعاتمشاور فناوری اطلاعاتمتخصص یکپارچه‌سازی
طراح میانکنشمدیر بخش آی تیادمین شبکه
مدیر عملیاتتوسعه‌دهنده محصولمدیر محصول
مدرس آی تیمدیر پروژهپژوهشگر آی تی
مدیر توسعه‌ی نرم‌افزارمعمار نرم‌افزارتحلیل‌گر نرم‌افزار
طراح نرم‌افزارمتخصص UI/UXطراح وبسایت
رشته آی تی

سخن پایانی

در سال‌های اخیر فناوری و تکنولوژی تمام ابعاد زندگی انسان و همه رشته‌های علم را تحت تأثیر قرار داده است. اگر شما از کار مستقیم با این فناوری‌ها لذت می‌برید، اگر در دروسی مانند جبر، احتمالات، ریاضی و کامپیوتر قوی هستید، اگر دوست دارید در ارتباط مستقیم با تکنولوژی‌های روز باشید و اشتیاق زیادی به یادگیری دارید، می‌توانید رشته ای تی را انتخاب کنید. شرط موفقیت در این رشته این است که پشتکار داشته باشید و دانش خودتان را به روز کنید چون فناوری‌های مرتبط با کامپیوتر و سیستم‌های کامپیوتری لحظه به لحظه در حال پیشرفت هستند.

سوالات متداول

  1. فناوری اطلاعات یا آی تی (IT) چیست؟
    It یا مدیریت فناوری اطلاعات یکی از رشته‌های مهندسی است که به مطالعه علوم کامپیوتر، کسب و کار و ارتباطات مرتبط با تکنولوژی‌های کامپیوتری و دیجیتال می‌پردازند.
  2. آی تی زیر شاخه کدام رشته است؟
    آی تی زیرشاخه رشته ریاضی است. از طریق کنکور رشته ریاضی یا انتخاب رشته‌های مرتبط با آی تی در کاردانش می‌توانید در دانشگاه وارد این رشته شوید.
  3. آیا رشته آی تی بدون کنکور هم پذیرش دارد؟
    بله در برخی دانشگاه‌ها مانند دانشگاه آزاد و پیام نور می‌توانید صرفا بر اساس سوابق تحصیلی رشته آی تی را در دو نوبت مهر و بهمن انتخاب کنید.
  4. فرق آی تی و نرم افزار چیست؟
    رشته مهندسی نرم افزار به دنبال کشف راه حل‌هایی برای حل مشکلات نرم افزاری است اما رشته مهندسی فناوری اطلاعات به اعمال و پیاده‌سازی این راه حل‌ها می‌پردازد.

به این مطلب امتیاز دهید

اشتراک گذاری مطلب :

اولین نفری باشید که از اخبار و اطلاعیه‌های مرتبط با پایه تحصیلیتان باخبر می‌شود!

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *