نتایج سنجش نوآموزان ۱۴۰۳ | نحوه دریافت و تفسیر نتایج

نتایج سنجش پیش دبستانی و دبستان را چگونه دریافت کنیم؟

پس از ثبت نام سنجش پیش دبستانی و دبستان و انجام معاینات لازم توسط متخصصان، نوبت به استعلام سنجش دانش آموزان می‌رسد. دریافت نتایج سنجش کلاس اول و پیش‌دبستانی هم به‌صورت حضوری و هم اینترنتی قابل انجام است. ما در این مقاله هر ۲ روش دریافت جواب سنجش پیش دبستانی و دبستانی را برایتان توضیح می‌دهیم. در برگه نتایج سنجش چند اصطلاح تخصصی هم وجود دارد که سعی می‌کنیم با توضیح آن‌ها، نحوه تفسیر نتایج سنجش نوآموزان را تا حدودی بیان کنیم. 

نحوه دریافت جواب سنجش کلاس اول و پیش دبستانی

نتایج سنجش بدو ورود به پیش دبستانی و دبستان به ۲ صورت قابل دریافت است:

  1. مراجعه حضوری به پایگاه سنجش محل آزمون‌گیری از فرزندتان 
  2. دریافت برگه نتیجه سنجش نوآموزان از سایت my.medu.ir

در ادامه روش و نحوه دریافت گواهی نتیجه سنجش پیش‌دبستانی و دبستان از طریق سایت my.medu.ir را توضیح می‌دهیم.

اولین نفری باشید که از اخبار و اطلاعیه‌های مرتبط با پایه تحصیلیتان باخبر می‌شود!

مراحل دریافت گواهی نتیجه سنجش نوآموزان my medu.ir 

برای استعلام اینترنتی نتایج سنجش نوآموزان ابتدا باید وارد پنجره وارد خدمات الکترونیکی آموزش‌وپرورش به نشانی اینترنتی «my.medu.ir» شوید و سپس مراحل زیر را دنبال کنید:

۱. از پنجره واحد خدمات الکترونیک آموزش‌وپرورش، گزینه ورود والدین/فرهنگیان و عموم را انتخاب کنید.

۲. در صفحه بعد، شماره تلفن همراه‌ و کد امنیتی را وارد کنید تا رمز یک‌بارمصرف برایتان پیامک شود.

۳. رمز یک‌بارمصرف ۵ رقمی را وارد کنید.

۴. بعد از ورود به پنل کاربری سایت، گزینه «سنجش بدو ورود» را انتخاب کنید.

۵. با کلیک بر روی آیکون «سنجش بدو ورود»، به سامانه یکپارچه رشد و تربیت (سیرت) منتقل می‌شوید. در این صفحه، کد ملی و نام فرزند یا فرزندانتان را مشاهده می‌کنید. فرزندی را که به دنبال جواب سنجش او هستید، انتخاب کنید.

۶. از منوی لیست خدمات، روی گزینه «کاربرگ سنجش» بزنید.

۷. اگر نتیجه سنجش فرزندتان آماده باشد، چیزی شبیه برگه زیر به شما نمایش داده می‌شود.  

زمان دریافت جواب سنجش کلاس اول ۱۴۰۳

حدود ۱ هفته پس از مراجعه به پایگاه سنجش و انجام آزمون‌ها، نتایج آن بر روی سایت مای‌مدیو قرار می‌گیرد. دلیل سرعت‌بخشی آموزش‌وپرورش به روند اعلام نتایج این است که اگر کودکی در زمینه خاصی نیاز به مداخله روان‌شناختی یا جسمانی داشته باشد، پیش از شروع کلاس‌ها مداخلات لازم صورت بگیرد.

نمره قبولی سنجش پیش دبستانی

هر آزمونی نمره مخصوص به خود را دارد، اما این نمره‌ها در برگه سنجش درج نمی‌شوند. آنچه در نتیجه سنجش به شما نمایش داده می‌شود، اعلام نتایج به‌صورت کیفی‌ست. به‌عنوان‌مثال:

  • در سنجش بینایی نمره شماره چشم را اعلام نمی‌کنند، بلکه وضعیت بینایی را با طبیعی یا غیرطبیعی گزارش می‌دهند.
  • از ضریب هوشی خبری نیست و توان هوشی کودک را با اصطلاحاتی مانند زیر خط برش یا در محدوده نرمال نشان می‌دهند.

هدف از سنجش بدو ورود نوآموزان، غربالگری اولیه است و نباید از آن توقع اطلاعات دقیق و کامل داشت. بعد از سنجش آغازین، اگر در زمینه‌ای احتمال مشکل وجود داشته باشد، کودک را به متخصصان حرفه‌ای ارجاع می‌دهند تا ارزیابی جامعی از مشکل انجام دهد و اطلاعات دقیق‌تری از سنجش و نحوه درمان آن ارائه کند. 

اختلال پوست و مو در سنجش چیست؟

یکی از آیتم‌های معاینه پزشکی‌ در سنجش نوآموزان، بررسی اختلالات پوست و مو ست. در معاینه پوستی، احتمال وجود بیماری‌های پوستی مانند «ماه‌گرفتگی»، «اگزما»، «شپش سر» و «بیماری دست، پا و دهان» بررسی می‌شود تا در صورت نیاز، کودک را برای درمان این مشکلات به متخصص ارجاع دهند. 

وضعیت ایمن سازی در سنجش چیست؟

در این قسمت سابقه واکسیناسیون کودک را با بررسی کارت واکسن او انجام می‌دهند. اگر کودک همه واکسن‌های متناسب با سنش را زده باشد، کلمه «کامل» جلوی عبارت وضعیت ایمن‌سازی درج می‌شود و در غیراین‌صورت، وضعیت ایمن‌سازی او «ناقص» است و برای زدن واکسن باید به بهداشت مراجعه کند.

وضعیت ایمن‌ سازی در سنجش پیش دبستانی به چه معناست؟

نتایج سنجش بدو ورود به دبستان | سخنی با والدین

گرفتن برگه تاییدیه سنجش، برای ورود به کلاس اول ابتدایی ضروری‌ست. مهم‌ترین هدف آموزش‌وپرورش از سنجش بدو ورود، شناسایی کودکان نیازمند آموزش‌های ویژه و ارجاع این کودکان به مدارس استثنایی‌ست. اگر کودکی در این آزمون نمره قبولی نگیرد، به او یک فرصت مجدد برای سنجش داده می‌شود. آزمون دوم حدود ۳ تا ۴ ماه بعد از کودک گرفته می‌شود و والدین در این بازه زمانی فرصت دارند تا روی نقطه‌ضعف‌های فرزندشان کار کنند. 

به‌عنوان‌مثال، اگر کودک در سوال‌های مربوط به شمارش اعداد مشکل دارد، می‌توان با آموزش این مشکل را برطرف کرد تا در آزمون مجدد نمره مطلوب را کسب کند. جالب اینکه حتی اکثر کودکان مبتلا به اوتیسم خفیف هم اگر روی نقطه‌ضعف‌هایشان کار شود، توان تحصیل در مدارس عادی و کنار دیگر دانش‌آموزان را خواهند داشت. پس اگر نتیجه سنجش بدو ورود فرزندتان منفی بود، ناامید نشوید، بلکه با برنامه‌ریزی درست، آموزش‌های لازم را برای کودک فراهم کنید تا در آزمون مجدد، حد نصاب قبولی را به دست بیاورد.  

به این نکته هم توجه داشته باشید که گاهی فرد آزمون‌گیرنده، در زمینه خاصی مانند بینایی به وجود مشکل مشکوک می‌شود؛ در این موارد، او ممکن است کودک را برای معاینه تخصصی به متخصص آن حوزه ارجاع دهد.

سخن پایانی

نتایج سنجش کلاس اول به ۲ صورت حضوری و اینترنتی قابل دریافت است. شما می‌توانید با مراجعه به پایگاه سنجش محل آزمون یا با ورود به قسمت «سنجش بدو ورود» در سایت مای‌مدیو (my.medu.ir)، جواب آزمون را بگیرید. نتایج سنجش بدو ورود به دبستان معمولا حدود ۱ هفته بعد از آزمون منتشر و در آن وضعیت پزشکی و روان‌شناختی کودک درج می‌شود.  کودکانی که در این آزمون نمره قبولی را کسب نکنند، باید در آزمون مجدد که حدود ۳ یا ۴ ماه بعد، از کودک گرفته می‌شود، شرکت کنند. پس حتی اگر جواب آزمون اول مطلوب نبود، نگران نباشید، زیرا ۴ ماه زمان بسیار خوبی برای کارکردن روی نقطه‌ضعف‌ها و گرفتن نمره قبولی در آزمون مجدد است. 

سوالات متداول

  1. نمره سنجش اول ابتدایی باید چند باشد؟
    نتیجه سنجش اول ابتدایی در اکثر آیتم‌ها به‌صورت کیفی اعلام می‌شود و خبری از نمره نیست. در واقع هدف از سنجش اول ابتدایی، غربالگری اولیه دانش‌آموزان از نظر روان‌شناختی و پزشکی‌ست تا اگر مشکل خاصی وجود دارد، کودک را برای بررسی‌های بیشتر به متخصص ارجاع دهند.
  2. سایت جواب سنجش کلاس اول چیست؟
    جواب سنجش نوآموزان بدو ورود را در سایت مای‌مدیو (my.medu.ir) اعلام می‌کنند. ما در متن مقاله مراحل دریافت نتایج سنجش پیش دبستانی و دبستانی از سایت مای‌مدیو را به‌ صورت کامل توضیح داده‌ایم.
  3. نتایج سنجش پیش‌دبستانی چه زمانی اعلام می‌شود؟‌
    معمولا حدود ۱ هفته بعد از آزمون نتایج اولیه سنجش منتشر می‌شود که شما می‌توانید با مراجعه به پایگاه سنجش یا رفتن به قسمت «سنجش بدو ورود» سامانه مای‌مدیو، آن را مشاهده کنید.

به این مطلب امتیاز دهید

اشتراک گذاری مطلب :

اولین نفری باشید که از اخبار و اطلاعیه‌های مرتبط با پایه تحصیلیتان باخبر می‌شود!

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *