فهرست مطالب
Toggleمعنا و بهعبارتی مترادف کلمه «معرفت» شناخت و علم و دانش است. واژه معرفت از ریشه «عرف» به وجود آمده است. بنابراین، کلماتی که هم خانواده معرفت هستند هم باید از همین ریشه باشند. البته، یکسان بودن ریشه تنها ویژگی لازم برای این کلمات نیست. در ادامه این مطلب، شما را با دیگر ویژگیهای کلمات هم خانواده معرفت آشنا خواهیم کرد. حالا که تا اینجا آمدید، حتما مطالب هم خانواده شوق و هم خانواده شکر نیز به کارتان خواهند آمد.
ویژگی های هم خانواده معرفت چیست؟
برای درک بهتر کلمات هم خانواده معرفت، پیشنهاد میکنیم در کنار این آموزش، مقاله کلمات هم خانواده را هم مطالعه کنید. طبق توضیحاتی که در آموزشهای پیشین درمورد این دسته از کلمات ارائه کردیم، واژههایی هم خانواده معرفت هستند که در داشتن سه ویژگی با هم اشتراک داشته باشند. این ویژگیها شامل، داشتن ریشه مشترک «عرف»، یکسان بودن ترتیب حروف مشترک «ع ر ف» و ارتباط معنایی با واژه معرفت است.
اولین نفری باشید که از اخبار و اطلاعیههای مرتبط با پایه تحصیلیتان باخبر میشود!
کلمات هم خانواده معرفت
حالا که با ویژگیهای کلمات هم خانواده معرفت آشنا شدیم، میتوانیم کلمات هم خانواده معرفت فارسی چهارم، کلمات هم خانواده معرفت کلاس ششم و کلمات هم خانواده معرفت کلاس هفتم را معرفی کنیم. این کلمات را که در تصویر زیر نشان دادهایم، در ادامه مورد بررسی قرار خواهیم داد.
عُرف، معروف، عارف، عرفا، معارف، معرف، معرفی، معارفه، متعارف، تعریف، عرفه، عرفان
معنای کلمات هم خانواده معرفت عبارتاند از
- عُرف: شناخته، پذیرفته
- معروف: شناختهشده، مشهور
- عارف: دانا
- عرفا: جمع عارف، مردان دانا و آگاه
- معارف: دانشها، معرفتها
- معرف: شناساننده، آشناکننده
- معرفی: شناساندن
- معارفه: شناخت یکدیگر
- متعارف: شناختهشده
- تعریف: شناساندن، معرفی کردن
- عرفه: روز نهم ذیالحجه، روز شناخت
- عرفان: شناختن، خداشناسی
اکنون نوبت بررسی کلمات نامبرده در بالا است. اگر به این کلمات و معنای آنها نگاهی بیاندازید، متوجه خواهید شد که هر سه ویژگی بیانشده در تمام این کلمات وجود دارد زیرا هم ریشه اصلی آنها و ترتیب حروف مشترکشان یکسان است و هم معنای آنها پیرامون مفهوم معرفت و شناخت است.
سخن پایانی
یک کلمه در صورتی که ریشه آن مانند واژه معرفت از «عرف» گرفته شده باشد، ترتیب حروف مشترک «ع ر ف» در آن رعایت شده باشد و معنای آن با مفهوم شناخت و معرفت در ارتباط باشد، هم خانواده معرفت خواهد بود. برای مطالب مشابه پیشنهاد میکنیم هم خانواده قصد و هم خانواده دقت را هم بررسی کنید.
سؤالات متداول
- ریشه و معنای معرفت چیست؟
معرفت از ریشه «عرف» و به معنای شناخت و دانش است. - هم خانواده معرفت چیست؟
واژههایی که معنای آنها با مفهوم شناخت و معرفت مرتبط است، از ریشه مشترک «عرف» هستند و حروف «ع ر ف» در آنها بهترتیب قرار گرفته است، کلمات هم خانواده معرفت نامیده میشوند. - روش تعیین هم خانواده معرفت چیست؟
برای تعیین هم خانواده معرفت، باید کلمه موردنظر را از سه جهت بررسی کنیم. نخست ریشه آن را بیابیم (باید از ریشه عرف باشد). سپس، ترتیب حروف ریشه ینی «ع ر ف» را در آن مورد بررسی قرار دهیم و پس از آن هم، معنای آن واژه را با مفهوم معرفت مقایسه کنیم که به هم مربوط باشند.