فهرست مطالب
Toggleگاهی سرگرم کردن نوجوانان کار سختی است اما بازی های گروهی متنوعی برای نوجوانان وجود دارد که برای این گروه سنی لذت بخش است. انواع بازیهای گروهی به نوجوانان کمک میکند تا وقتی در یک جمع حضور دارند، اعتماد به نفس خود را بالا ببرند و دوستان خوبی پیدا کنند.
در این مقاله میخواهیم بهترین انواع بازی گروهی نوجوانان را معرفی کنیم. با ادامه این مطلب ما را همراهی کنید.
۱.لیوان پینگ پونگی
بازی لیوان پینگ پونگی، یک بازی شاد به خصوص برای نوجوانان است که ایده مناسبی برای بازی گروهی در حیاط مدرسه است. برای اجرای این بازی گروهی به ۱۲ یا ۲۰ لیوان یکبارمصرف و یک یا چند توپ پینگ پونگ (یا توپی با اندازه مشابه) نیاز دارید. لیوانها را به دو گروه تقسیم کنید. سپس آنها را به شکل مثلث در دو سمت یک میز بچینید و درون لیوانها مقداری آب بریزید. به عنوان مثال، اگر ۶ لیوان برای یک گروه دارید، لیوانها را باید به ترتیب ۱،۲،۳ بچینید.
به ۲ گروه تقسیم شوید. هر گروه باید سعی کند توپ را درون لیوانهای تیم مقابل بیندازد. هر بار که توپ وارد لیوان شود، آن لیوان از روی میز برداشته میشود. هر تیم که زودتر لیوانهای تیم مقابل را حذف کند، برنده خواهد
اولین نفری باشید که از اخبار و اطلاعیههای مرتبط با پایه تحصیلیتان باخبر میشود!
۲.بازی مافیا
تقریباً همهی ما بازی مافیا را میشناسیم. این بازی باید به شکل گروهی انجام شود و هر چه تعداد افراد بیشتر باشد، بازی نیز جذابتر میشود.
ابتدا به تعداد اعضای بازی تکه کاغذ آماده کنید. روی تمامی کاغذها به جز دو مورد، کلمه شهروند را بنویسید. روی یک کاغذ، کلمه کارآگاه و روی کاغذ دیگر، کلمه قاتل را بنویسید. حال کاغذها را درون یک کیسه پلاستیکی یا کاسه قرار دهید. هر شخص باید یک کاغذ را بردارد تا نقشش در بازی مشخص شود. فردی که کارآگاه میشود، باید اعلام کند که این نقش به او رسیده است.
- قاتل: این شخص باید با چشمک زدن یواشکی به دیگر اعضای بازی، آنان را حذف کند.
- کارآگاه: وظیفه دارد قاتل را پیدا کند. او باید با دقت به صورت و نگاههای بقیه توجه کند.
- شهروندان: در طول بازی کاری نمیکنند و فقط باید با دیدن چشمک قاتل، از بازی کنار بروند.
۳.بازی راست، چپ، پشت گوش
این بازی باید با تعداد بالای ۱۰ نفر اجرا شود. برای اجرای این بازی باید به شکل دایرهای کنار هم بایستید. یک نفر با توپ در وسط دایره قرار بگیرد. حال فرد وسط باید فوراً رو به یک شخص کند و در حین این که توپ را به سمت او میاندازد، واژه چپ، راست و یا پشت گوش را بگوید.
فردی که توپ را دریافت میکند، فوراً باید آن را با توجه به واژه ذکر شده به بغل دستی خود بدهد. به عنوان مثال، اگر فرد وسط واژه چپ را بیان کند، شما باید توپ را سریعاً به شخصی که سمت چپ شما قرار دارد، بدهید. در صورتی که واژه پشت گوش بیان شود، باید توپ را از پشت سر خود از این دست به آن دست بدهید.
پس از انجام این کار باید توپ را به سمت شخصی که در وسط دایره ایستاده است، پرتاب کنید. هر شخص که اشتباه کند، از بازی حذف میشود تا در نهایت یک نفر باقی بماند.
۴.بازی حقیقت و دروغ
این بازی گروهی نوجوانان را میتوانید با ۳ نفر یا بیشتر اجرا کنید. در این بازی هر شخص باید دو حقیقت و یک دروغ در مورد خود بگوید. باقی افراد نیز با سؤال پرسیدن باید تشخیص بدهند که کدام مورد حقیقت ندارد.
پیشنهاد مطالعه: بازی های گروهی سرگرمکننده برای کودکان و نوجوانان
۵.بازی اسم و فامیل
این بازی یکی از محبوبترین بازی گروهی نوجوانان و حتی بزرگسالان است. این بازی را میتوانید به صورت دو نفره یا چندنفره اجرا کنید. برای اجرای بازی باید به هر یک از اعضا یک کاغذ و خودکار یا مداد بدهید. سپس تعیین کنید که قرار است بازی شامل چه مواردی باشد. به عنوان مثال:
اسم
فامیل
نام شهر
شغل
نام میوه
رنگ
و…
حال هر یک از اعضا به نوبت حرفی را انتخاب میکنند. پس از اعلام آن حرف، تمامی اعضا باید خانههای جدول را با کلماتی که با آن حرف شروع میشوند، پر کنند. به عنوان مثال:
اسم: مینا
فامیلی: محمدی
شهر: مراغه
شغل: معلم
میوه: موز
و…
نکته مهم این بازی سرعت عمل است. زیرا هر شخص که زودتر خانههای جدول را پر کند، باید با صدای بلند اعلام کند که همه موارد را نوشته است و دیگر اعضا باید نوشتن را متوقف کنند. در نهایت، با امتیازبندی برنده مشخص میشود. هر که امتیاز بیشتری به دست آورد، برنده بازی است.
۶.بازی پانتومیم
پانتومیم یک بازی جذاب و سرگرمکننده است. برای اجرای این بازی باید به ۲ گروه تقسیم شوید. در هر نوبت یکی از اعضای گروه باید پانتومیم را اجرا کند. به این شیوه که اعضای گروه دیگر یک کلمه یا عبارت را انتخاب میکنند.
سپس آن را به عضو انتخاب شده از گروه مقابل اعلام میکنند. حال این شخص باید بدون حرف زدن یا صدا درآوردن، آن عبارت را در بازه زمانی خاص (مثلاً ۵ دقیقه) به اعضای گروه خود منتقل کند. هر گروه که امتیاز بیشتری کسب کند، برنده میشود.
پیشنهاد مطالعه: ۱۶ ایده جذاب بازی در خانه بدون وسایل + نحوه انجام
۷.بازی من کی هستم؟
بازی گروهی من کی هستم؟ نیز برای نوجوانان مناسب است و میتواند بسیار سرگرمکننده باشد. بهتر است تعداد اعضای بازی بالای ۵ نفر باشد. برای اجرای بازی، اعضا باید برای هر شخص یک شخصیت در نظر بگیرند.
به عنوان مثال، مینا، زهرا، سارا و ستاره باید برای مارال شخصیتی مثلاً پروین اعتصامی، پزشک اطفال، خرس قطبی و… انتخاب کنند. سپس نام شخصیت انتخاب شده را روی یک کاغذ بنویسند و بدون این که مارال نوشته روی کاغذ را ببیند، آن را روی پیشانی او بچسبانند. این کار را برای تمامی اعضا باید انجام دهید.
حال هر شخص باید با پرسیدن سؤال، حدس بزند که چه چیزی برای او انتخاب شده است. به عنوان مثال، اگر شخصیت پروین اعتصامی را برای مارال انتخاب شده باشد، او با پرسیدن سؤالاتی مثل آیا من زن هستم؟ آیا معروف هستم؟ آیا زنده هستم؟ آیا بازیگر هستم؟ و… پاسخ را بیابد. تمامی سؤالات باید با «آیا» پرسیده شود و دیگر بازیکنان نیز تنها میتوانند با بله یا خیر پاسخ دهند.
۸.بازی گل یا پوچ
گل یا پوچ یک بازی در خانه با وسایل ساده و در دسترس است که با وجود سرگرمکننده بودن نیاز به وسیله خاصی ندارد. برای این بازی تنها به یک تکه کاغذ، دستمال کاغذی یا پنبه بسیار کوچک نیاز دارید.
به ۲ گروه تقسیم شوید. سپس اعضای هر گروه که گل را در دست دارند، باید آن را جلوی چشم اعضای گروه دیگر، به دستان هم گروهی خود منتقل کنند. به گونهای که اعضای گروه دیگر متوجه نشوند که گل در دست چه کسی وجود دارد.
پس از این کار، اعضای گروه مقابل باید دستان گروه دیگر را یکییکی باز کنند و بگویند که از نظرشان دست چه کسی پوچ است. این بازی باید تا جایی ادامه پیدا میکند که تمامی دستان باز شوند و درون دست آخر گل قرار داشته باشد. البته اگر زودتر بتوانید گل را حدس بزنید، میتوانید با مشورت دیگر اعضای گروه آن را اعلام کنید.
هر گروه که درست حدس بزند و اشتباها دستی را که در آن گل قرار دارد، به جای پوچ باز نکند، برنده میشود.
۹.بازی چی توی جعبه است؟
برای اجرای این بازی گروهی مناسب نوجوانان به یک جعبه نیاز دارید که کاملاً پوشیده باشد. اگر جعبه ندارید، میتوانید یک سبد، قابلمه و… را بردارید و آن را با نایلون سیاه بپوشانید. به گونهای که بخشی از آن برای فرو بردن دست درون سبد یا ظرف باز باشد.
حال وسیلهای را درون جعبه قرار دهید. فردی که نوبت او است، نباید وسیله را ببیند. سپس از او بخواهید بدون نگاه کردن به وسیله و فقط با لمس کردن، حدس بزند که چه چیزی در جعبه قرار دارد. این کار را برای تمامی اعضا انجام دهید. هر فرد که بتواند بیشتر از همه درست حدس بزند، برنده میشود.
سخن نهایی
در این مقاله به معرفی ۹ بازی گروهی مناسب نوجوانان پرداختیم. برای اجرای این بازیها معمولاً به وسیله خاص و دور از دسترسی نیاز ندارید. این بازیهای ساده را میتوانید در مهمانیها، مدارس، مسابقات و… اجرا کنید و از آنها لذت ببرید. شما چه بازیهای دیگری را برای نوجوانان پیشنهاد میکنید؟ لطفاً نظرات و پیشنهادات خود را در بخش دیدگاه با ما در میان بگذارید.