معنی ضرب المثل بار کج به منزل نمیرسد و کاربرد آن

معنا و مفهموم بار کج به منزل نمیرسد.

حتماً شما نیز ضرب‌المثل معروف «بار کج به منزل نمیرسد» را بارها شنیده‌اید، اما ممکن است با معنا و مفهوم آن آشنا نباشید. در این مقاله، قصد داریم ابتدا مفهوم و معنی ضرب المثل بار کج به منزل نمیرسد را به شما آموزش دهیم و در ادامه حکایتی کوتاه دراین‌باره برایتان تعریف کنیم.

معنی ضرب المثل بار کج به منزل نمیرسد چیست؟

ضرب المثل بار کج به منزل نمیرسد به این معنی است که اگر برای رسیدن به هدف یا مقصدی، راه نادرست را انتخاب کنیم، به هدف خود نمی‌رسیم. در حقیقت، استفاده از راه‌های نادرست شاید در کوتاه‌مدت به‌ظاهر نتیجه‌بخش باشد، اما در درازمدت به ضرر خود ما و دیگران خواهد بود و منجر به شکست خواهد شد. بنابراین، منظور از بار کج کاری است که با نیرنگ، فریب و از راه نادرست مانند دروغ‌گویی، خیانت، دزدی و مانند این‌ها انجام می‌شود. 

برای مثال، اگر کاسبی با کلاهبرداری و بی‌عدالتی مشتری را فریب دهد، درنهایت اعتماد مشتری را از دست خواهد داد و کسب‌وکار خود را نابود خواهد کرد. در روابط شخصی هم به همین صورت است. اگر فردی در رابطه با دیگران با دروغ و فریب عمل کند، اعتماد دیگران را از دست داده و روابطش با مشکل مواجه خواهد شد.

به‌طور کلی، ضرب المثل بار کج به منزل نمیرسد خطاب به کسانی است که برای رسیدن به هدف خود از بی‌راهه می‌روند و راه ناشایست را برمی‌گزینند.

بار کج به منزل نمیرسد

یک حکایت کوتاه درمورد ضرب المثل بار کج به منزل نمیرسد

در یک شهر شلوغ، فردی ثروتمند به‌نام بهرام زندگی می‌کرد. او خانه‌ای بزرگ با صندوق‌هایی پر از جواهر داشت. بهرام صاحب پسری به‌نام ارسلان بود. ارسلان فردی تنبل بود و به‌جای کار و تلاش به‌دنبال راه‌های آسان برای به‌دست آوردن ثروت می‌گشت. او از ثروتمند بودن پدرش ابراز خوشحالی می‌کرد، اما از تلاش و کار بیزار بود.

یک روز، ارسلان با شنیدن اینکه پدرش مقداری جواهر ارزشمند در خانه نگه‌داری می‌کند، چشمانش برق زد و نقشه‌ای به ذهنش رسید. او تصمیم گرفت با استفاده از حقه و نیرنگ جواهرات را بدزدد و با آن‌ها زندگی آسوده‌ای برای خود بسازد. ارسلان شب‌هنگام درحالی که پدرش خواب بود، به اتاقش رفت و با عجله جواهراتش را برداشت. زمانی که می‌خواست با جواهرات از خانه فرار کند، پدرش از خواب پرید و متوجه شد که جواهرها سر جایشان نیستند. پدر با عصبانیت به‌دنبال پسر دوید تا اینکه در جنگل به او رسید و او را همراه با جواهرها به خانه برد.

بهرام درحالی که از کار پسرش خشمگین بود، به او گفت: “بار کج به منزل نمی‌رسد.” او با این جمله ارسلان را تنبیه کرد و به او فهماند که راه حلال و درست، تنها راه به‌دست آوردن ثروت و رفاه است. ارسلان از آن به بعد، به‌جای دنبال کردن راه‌های آسان برای ثروتمند شدن دست به تلاش و کوشش زد و از راه درست به ثروت رسید. 

سخن پایانی

ضرب المثل بار کج به منزل نمیرسد یک پند حکیمانه است که به ما یادآوری می‌کند برای رسیدن به موفقیت، باید منصفانه و با صداقت عمل کنیم. اگر برای رسیدن به اهداف خود از بی‌راهه برویم و راه نادرست را انتخاب کنیم، شاید در کوتاه‌مدت به نتیجه برسیم، اما در بلندمدت اعتبار، اعتماد و روابط شخصی و اجتماعی ما دچار آسیب خواهد شد و شکست خواهیم خورد.

سؤالات متداول

  1. ضرب المثل بار کج به منزل نمیرسد به چه معنی است؟
    بار کج به منزل نمی‌رسد به این معنی است که اگر برای رسیدن به هدفی، راه ناشایست را انتخاب کنیم، شکست خواهیم خورد.
  2. ضرب المثل بار کج به منزل نمیرسد در چه مواقعی به‌کار می‌رود؟
    این ضرب‌المثل را زمانی به‌کار می‌برند که یک شخص قصد داشته باشد از راه نادرست به هدفش برسد.

به این مطلب امتیاز دهید

اشتراک گذاری مطلب :

جهت دریافت آخرین اخبار و اطلاعیه‌های مرتبط با پایه تحصیلیتان شماره تماس خود را وارد نمایید

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *