تیزر معرفی نهمین جشنواره اسوه حسنه​

معرفی جشنواره فرهنگی هنری اسوه حسنه

مهارت‌آموزی، هنرورزی و اجرای برنامه‌های فرهنگی از اهداف و رسالت‌های مهم مجموعه مدارس سلام است. جشنواره فرهنگی هنری اسوه حسنه فرصتی آرمانی فراهم می‌کند تا استعدادهای نهفته دانش‌آموزان عزیزمان را کشف کنیم و در مسیر شکوفاسازی آن‌ها قدم برداریم.

پخش ویدیو
بخش
0
رشته
0
دوره برگزار شده
0
اثر ارسالی در هر دوره
0
شرکت‌کننده در هر دوره
0

فرایند برگزاری جشنواره

ثبت‌نام از برگزیدگان فرهنگی هنری مدارس

بعد از رونمایی رسمی از آیین‌نامه و مشخص‌شدن ظرفیت پذیرش هر رشته، مسابقات درون‌مدرسه‌ای برگزار و نفرات برتر انتخاب می‌‌شوند. سپس برگزیدگان هر مدرسه توسط معاون فرهنگی و از طریق سامانه تراز به دبیرخانه جشنواره معرفی می‌شوند.

بخش اول
بخش دوم

رقابت در بخش‌ها و رشته‌های گسترده جشنواره

مسابقات در ۳ بخش کتبی، حضوری و ارسالی برگزار می‌شوند و دانش‌آموزان در رشته‌هایی مثل مفاهیم قرآن، نمایش‌های صحنه‌ای و فیلم کوتاه با یکدیگر رقابت می‌کنند.

داوری آثار و اهدای جوایز در مراسم اختتامیه

بعد از تصحیح آزمون‌های کتبی، برگزاری مسابقات حضوری و داوری آثار ارسالی، مراسم اختتامیه جشنواره برگزار می‌شود. در دورهمی بزرگ و باشکوه اختتامیه با اهدای سیمرغ بلورین، دیپلم افتخار، هدایای نقدی و گواهی حضور از برگزیدگان و نفرات برتر تقدیر می‌شود.

بخش سوم

دانش‌آموزان مقطع متوسطه دوم مجموعه مدارس سلام در دوازدهمین دوره جشنواره فرهنگی هنری اسوه حسنه در ۲۹ رشته و در ۳ بخش‌ کتبی، حضوری و ارسالی با یکدیگر رقابت می‌کنند. در مقطع متوسطه دوم ابتدا مسابقات کتبی، سپس مسابقات حضوری و در پایان مسابقات ارسالی برگزار می‌شوند. آوای ملکوت، مفاهیم قرآن کریم، نهج‌البلاغه، احکام، صحیفه سجادیه، هنرهای تجسمی، هنرهای سنتی و صنایع دستی، هنرهای نمایشی و رسانه‌ای، هنرهای آوایی شنیداری و اجرا، هنرهای ادبی، ترجمه و کتاب‌خوانی از مهم‌ترین محورهای جشنواره در مقطع متوسطه دوم هستند.

دانش‌آموزان مقطع متوسطه اول مجموعه مدارس سلام در دوازدهمین دوره جشنواره فرهنگی هنری اسوه حسنه در ۲۹ رشته و در ۳ بخش‌ کتبی، حضوری و ارسالی با یکدیگر رقابت می‌کنند. در مقطع متوسطه اول ابتدا مسابقات کتبی، سپس مسابقات حضوری و در پایان مسابقات ارسالی برگزار می‌شوند. آوای ملکوت، مفاهیم قرآن کریم، نهج‌البلاغه، احکام، صحیفه سجادیه، هنرهای تجسمی، هنرهای سنتی و صنایع دستی، هنرهای نمایشی و رسانه‌ای، هنرهای آوایی شنیداری و اجرا، هنرهای ادبی، ترجمه و کتاب‌خوانی از مهم‌ترین محورهای جشنواره در مقطع متوسطه اول هستند.

معرفی بخش‌ها و رشته‌های مختلف جشنواره

بخش کتبی

احکام، صحیفه سجادیه، مفاهیم قرآن، نهج‌البلاغه، کتاب‌خوانی (رمان)، کتاب‌خوانی (تخصصی)، ترجمه احادیث (انگلیسی) و ترجمه قرآن (انگلیسی) از مهم‌ترین رشته‌های بخش کتبی هستند.

بعد از ثبت‌نام در بخش کتبی که معمولا در اواسط آبان انجام می‌شود، منابع و نمونه‌سوال‌های هر رشته توسط دبیرخانه در اختیار شرکت‌کنندگان قرار می‌‌گیرد. دانش‌آموزان حدود یک‌ماه و نیم فرصت دارند تا منابع را مطالعه و خود را برای آزمون کتبی در اوایل آذر آماده کنند.

بخش حضوری

رشته‌های حفظ قرآن کریم، قرائت قرآن کریم، ترتیل قرآن کریم، اذان، نمایش صحنه‌ای، سرود، مشاعره و فن بیان و سخنوری از رشته‌های اصلی بخش حضوری‌ جشنواره‌اند.

اکثر رشته‌های این بخش در قالب گروهی هستند و هر مدرسه بهترین دانش‌آموزان خود را به این مسابقات می‌فرستد. مسابقات بخش حضوری در سالن اجتماعات موزه ملی دفاع مقدس و در اوایل آذرماه برگزار می‌شوند.

بخش ارسالی

نمایش‌نامه‌خوانی، فیلم کوتاه، دوبلوری (صداگذاری)، تک‌نوازی، پادکست، نقاشی و طراحی، کاریکاتور، عکاسی، طراحی پوستر، خوش‌نویسی، هنرهای دستی، داستان‌نویسی، انشای نماز و شعرنویسی رشته‌های بخش ارسالی را تشکیل می‌دهند.

در بخش ارسالی به‌ استثنای رشته عکاسی، در بقیه رشته‌ها محدودیت خاصی در ارسال آثار وجود ندارد و دانش‌آموزان می‌توانند بهترین آثار خود را برای داوری به دبیرخانه ارسال کنند.

دوره‌های برگزار شده

سوالات متداول​

ثبت‌نام جشنواره چه زمانی آغاز می‌شود؟

مهلت ثبت‌نام بخش حضوری، کتبی و ارسالی متفاوت است. علاوه‌براین، زمان‌بندی ثبت‌نام در دوره‌ها و سال‌های مختلف ممکن است تفاوت‌هایی داشته باشد، پس دراین‌باره با معاون فرهنگی مدرسه در ارتباط باشید. 

جشنواره فرهنگی هنری اسوه حسنه در چه مقاطعی برگزار می‌شود؟

در حال حاضر این جشنواره برای دانش‌آموزان مقطع متوسطه اول و دوم برگزار می‌شود.

ثبت‌نام بخش کتبی معمولا در چه بازه زمانی انجام می‌شود؟

اسامی برگزیدگان بخش کتبی در اواسط آبان‌ماه توسط معاون فرهنگی هر مدرسه به دبیرخانه جشنواره اعلام می‌شود. مهلت ثبت‌نام مسابقات کتبیِ امسال (دوره دوازدهم)، ۱۳ تا ۱۷ آبان‌ماه است.

چگونه باید در جشنواره ثبت‌نام کرد؟

ثبت‌نام دانش‌آموزان در بخش‌های مختلف جشنواره توسط معاون فرهنگی مدرسه انجام می‌شود. بنابراین برای شرکت در جشنواره و حضور در مسابقات، حتما اطلاعات لازم را از معاون فرهنگی مدرسه خود دریافت کنید.

در هر رشته چند نفر جواز حضور در جشنواره را کسب می‌کنند؟

این مسئله باتوجه به رشته‌ها و بخش‌های مختلف جشنواره متفاوت است. در بخش کتبی مدارس باید از هر رشته-پایه ۳ نفر را معرفی کنند. در بخش ارسالی ظرفیت‌ها بیشتر است و اکثر رشته‌های بخش حضوری نیز به صورت گروهی هستند و هر مدرسه می‌تواند یک تیم به جشنواره بفرستد.

ثبت‌نام بخش حضوری جشنواره در چه بازه زمانی است؟

هر مدرسه در اواخر آبان‌ماه باید لیست افراد و گروه‌های حاضر در رشته‌های حضوری را برای دبیرخانه ارسال کند. مهلت ثبت‌نام مسابقات حضوریِ امسال (۱۴۰۳)، ۲۰ تا ۲۴ آبان‌ماه است.

مهلت ثبت‌نام و ارسال آثار در بخش ارسالی چه زمانی است؟

بازه زمانی تحویل آثار ارسالی معمولا از اوایل تا اواخر آذرماه است. در دوره دوازدهم این جشنواره که امسال برگزار می‌شود، از ۷ تا ۲۲ آذر برای ارسال آثار خود مهلت دارید. 

سطح کیفی مسابقات جشنواره چگونه است؟

به دلیل اینکه دانش‌آموزان از مناطق مختلف تهران و حتی از شهرستان‌هایی مثل تبریز، مشهد، کرج و شاهرود در جشنواره شرکت می‌کنند، سطح کیفی مسابقات بالاست. بارها پیش آمده است که دانش‌آموزان در جشنواره فرهنگی هنری اسوه حسنه مقام پایین‌تری نسبت به مسابقات منطقه‌ای و ناحیه‌ای کسب کرده‌اند.

شرکت در جشنواره چه مزیتی دارد؟

شناسایی و پرورش استعدادهای فردی از مهم‌ترین مزایای شرکت در جشنواره‌ها و مسابقات فرهنگی هنری‌ست. علاوه‌براین، در جشنواره فرهنگی هنری اسوه حسنه با اهدای جوایز نقدی، سیمرغ بلورین، دیپلم افتخار و گواهی حضور از برگزیدگان و شرکت‌کنندگان تقدیر می‌شود. 

نتایج مسابقات در چه تاریخی اعلام می‌شود؟

نتایج دوازدهمین دوره جشنواره در تاریخ ۵ بهمن‌ماه و در مراسم اختتامیه اعلام می‌شوند. در سال‌ها و دوره‌های قبل نیز نتایج معمولا در بهمن یا اسفند مشخص می‌شدند. 

گالری تصاویر​

فرصت ویژه برای والدین و دانش‌آموزان!

اولین نفری باشید که از اخبار و اطلاعیه‌های مرتبط با پایه تحصیلیتان باخبر می‌شود!